Grandioso Con Anima

Ga naar de inhoud
2019
GCA en Peter en de Wolf
Op zaterdag 5 oktober hield GCA onder leiding van dirigent Pasha Ashari haar jaarconcert in het Dakota Theater in Den Haag. Voor een nagenoeg volle zaal met 160 geā€¢nteresseerden heette de voorzitter Peter Kramer iedereen welkom, in het bijzonder Hans van der Maas als arrangeur van Peter en de Wolf. Daarna nam presentator Bart Sprinkhuizen het over. Voor de pauze werd een 5 kwartier durend gevarieerd programma gespeeld met nummers als Adventure, Pirates of the Caribbean, New York Ouverture, Little Red Monkey en met Music als afsluitende klapper. Na de pauze stond het programma in het teken van Peter en de Wolf. In dit muzikale verhaal van Prokofjev worden de figuren vertolkt door verschillende instrumenten. Zo speelt de fluit het vogeltje, de klarinet de kat, de hobo is de wolf en de fagot is grootvader. De schoten van de jagers komen van de pauken, Peter is natuurlijk de belangrijkste figuur en wordt gespeeld door het hele orkest. Peter en de Wolf werd uitgevoerd in samenwerking met blazers van het Bataafs Symfonie Orkest. Het verhaal werd verteld door Frank Rijneveen, het Haags Theaterhuis beeldde het verhaal uit met speciaal voor deze voorstelling ontworpen poppen en decor. Het publiek reageerde zeer enthousiast op de avond en sprak na afloop in lovende woorden over het gevarieerde programma en de hoge kwaliteit van de uitvoering.
Op deze website kunt u een aantal foto's bekijken, die een indruk geven van deze avond. Onder deze link kunt u op YouTube een aantal filmbeelden van de avond bekijken. Peter en de Wolf wordt door ons in totaal 4x uitgevoerd. Naast het Dakota Theater treden we nog op in het Zuiderstrandtheater als inleiding voor een optreden van Tineke Schouten. In het Laaktheater verzorgen we een Kerstvoorstelling met na afloop een aantal presentaties van kinderen die in het theater een cursus gevolgd hebben. En in het Woonzorgcentrum Tabitha wordt een uitvoering verzorgd speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen, die vooraf een workshop poppen maken kunnen volgen en nader kunnen kennismaken met het accordeon.Veel dank zijn we verschuldigd aan iedereen die deze reeks concerten mogelijk heeft gemaakt:
Onze subsidiegevers Cultuurschakel, Fonds 1818 en Stadsdeel Loosduinen.
Onze presentator Bart Sprinkhuizen.
Onze arrangeurs van Peter en de Wolf, Hans van der Maas en Pasha Ashari.
Onze verteller Frank Rijneveen.
Onze invalslagwerker Rik Wilmer.
Onze blazers van het Bataafs Symfonie Orkest Miriam Post, Pauline Zijlker, Petra Wielders en Sandra Duijndam.
Onze poppenmakers/-spelers Anne Dronkers en Ben Bijker van het Haags Theaterhuis .
Onze bestuursleden Loes van der Tang en Gerdine Rijneveen, die het leeuwendeel van de organisatie voor hun rekening hebben genomen
En uiteraard alle leden van GCA die keihard hebben gerepeteerd om de muziek erin te stampen.


Joyce Verduyn 25 jaar lid!
Waar zie je het nog dat mensen 25 jaar lid zijn van een vereniging! Bij GCA dus, in dit geval Joyce en dat vraagt om een feestje. Op zaterdag 12 oktober vierden we dat met 22 leden en hun partners met een diner in Brasserie Mirell in Naaldwijk. De sfeer zat er na de inleidende borrel goed in, het aansluitende diner met ruime keuzes uit de 3 gangen was voortreffelijk. Echtgenoot Peter deed in een toespraak een boekje open over het huwelijk met Joyce (alles in het nette overigens). In zijn toespraak refereerde de voorzitter Peter Kramer aan de geschiedenis van Joyce bij GCA en haar trouwe aanwezigheid bij repetities en uitvoeringen. Vervolgens werd Joyce bedolven onder cadeaus met o.a. oorkondes en speldjes van de NOVAM en de Haagse Federatie van Muziekgezelschappen, een grote plant en een waardebon voor de Mediamarkt van de vereniging en de leden. Uiteraard ontbraken de bloemen niet. Na dit geslaagde feest kijken we alweer uit naar de volgende happening in 2021, als er maar liefst 2 leden 50 jaar lid zijn!
GCA heeft een nieuwe voorzitter
Na 46 jaar het voorzitterschap te hebben vervuld is Ton van Rijswijk ermee gestopt. De reden is heel simpel:  hij heeft besloten te gaan trouwen met de vrouw, die hij na de twee verdrietige jaren na het overlijden van zijn vrouw Els (die 55 jaar lid van het orkest was) heeft leren kennen namelijk Sindy Wolterink, die in Haaksbergen woont en dan wordt de afstand in de praktische zin gewoon te groot om het voorzitterschap op een zinvolle en effectieve manier te blijven invullen.
2018
Jubileum
Op 10 maart 2018 vierden we het 50-jarig lidmaatschap van ons lid en penningmeester: Gerdien Rijneveen. Het werd een zeer genoeglijke avond in de Noviteit in Monster, waar Gerard van Veen de erespeld van de Haagse Federatie kwam uitreiken, heerlijk gedineerd werd, Frans Visser de muziek verzorgde, de kinderen van Gerdien hun betrokkenheid bij Ma's muzikale carriere presenteerden en voorzitter Ton van Rijswijk zijn min of meer gebruikelijke Power Point presentatie hield. En natuurlijk waren er kado's. En kwam om ca. half twaalf een einde aan een zeer geslaagde jubileumviering. Voor een compleet verslag: klik door naar onze weblog.
Bijzonder concert in de Kloostertuin Bartkapel
Zaterdag 16 juni 2018 deed GCA mee aan het nieuwe "hofjesproject", dat in de plaats gekomen is voor Ut Haags Notuh Festival, dat elke 2e zondag van de maand juni plaats vond in en rond de Haagse Grote Kerk. Ons orkest speelde samen met Everlite (hawaiian muziek) in de KLOOSTERTUIN BARTHKAPEL.
2017
Op 13 november 2017 gaven wij een concert in Huize Houtwijck ter ere van onze donateur Truus Kornalijnslijper (helaas inmiddels overleden), die zich met haar 95 jaar nog steeds erg verbonden voelde aan ons orkest. Logisch, zij was de echtgenote van onze overleden vroegere voorzitter Harry Kornalijnslijper, waar zij jaren muzikaal lief en leed mee deelde. Bovendien speelt haar dochter nog steeds in ons orkest.
Het werd een onvergeteliijke ervaring mede dankzij de gastvrijheid van Huize Houtwijck

Op zaterdag 18 april 2017 vierden wij in partyboerderij Hijdra het 60-jarig jubileum van Hannie Janssens. Zie voor een verslag en foto's onze weblog

Op zaterdag 17 juni 2017 gaven wij met veel succes een concert met de naam "GCA op wereldreis" in Theater Dakota, min of meer onze vaste "concertlocatie" de laatste jaren. Het orkest speelde natuurlijk een gevarieerd repertoire, waaronder het spectaculaire Dance Macabre (met onheilspellende beelden achter het orkest als begeleiding van het sinistere thema), maar ook waren er optredens samen met de Vliet Grieten (een shantykoor) en een Ierse dansgroep van 12 kinderen van de Killkenni Dansschool.
Het publiek reageerde uiterst enthousiast. De leuke presentatie van Bart Sprinkhuizen droeg daar ook aan bij.
Hier een paar indrukken van de opnamen na de pauze onder meer met de Kilkenny Irish dansgroep. En we sloten af met nog een stukje Kilkenny en de Dalmatinische Tanze.
2016
Samenspelen met jonge leerlingen: In de maand september 2016 oefende het orkest met (overwegend) jonge leerlingen van de accordeonschool van Iris Oberstadt. Het was de bedoeling enerzijds om de leerlingen "te laten ruiken" aan het samenspelen in een echt orkest en anderzijds onze orkestleden te stimuleren weer eens samen te werken met jonge mensen. Gewoon een zinvolle en waardevolle ervaring dus. En dat werd het. Op vrijdag 30 september werd dit project afgerond met een gezamenlijk concert, waarbij en afzonderlijk en samen gespeeld werd en ook ouders van leerlingen aanwezig waren. Wat misschien nog leuker was: de schoolleerlingen deden ook mee aan het zorgconcert op 6 oktober in het Carel v.d. Oeverhuis, waar het traditioneel altijd "volle bak" is. Alles bij elkaar een leuke ervaring zowel voor het orkest als voor de leerlingen van Iris Oberstadt. Er zijn uiteraard foto's van dit bijzondere project te zien! En: we zijn weer in gesprek met Iris over een nieuw project samen met haar leerlingen.

Op zondag 14 juni 2016 deden wij vanzelfsprekend mee aan de 9e editie van Ut Haags Notuh Festival in en rond de Haagse Grote Kerk.
Het nummer Cabaret was van een bijzonder karakter, want daarbij werden wij begeleid door een uiterst boeiende dansshow van Heart for Dance, onderdeel van het project van de Dansfabriek, dat door de organisatie betrokken was bij het festival.
Kijk maar eens naar het filmpje op YouTube
Jubileum
In 2016 bestond GCA 75 jaar, welk jubileum gelijktijdig is gevierd met de jubilea (50 en 40 jaar) van twee leden: Jan de Haan (50) en Yvonne Kornalijnslijper (40). We hebben deze jubilea gevierd op 14 mei jl in de Noviteit in Monster.
En daar uiteraard een aparte weblog van gemaakt! Even klikken om dat allemaal te zien.
2015
Op zaterdag 3 oktober, gaven wij wederom een bijzonder concert in Theater Dakota.
Dat deden we onder de voorlopige naam "zingende accordeons", want we deden dit concert in samenwerking met de Dutch Academy of Performing Arts , waarbij we een avondvullend
programma van musicalmuziek speelden, begeleid door 4 solisten. Zie de film op YouTube
2013
Op 23 november 2013 gaven wij samen met het dansgezelschap Cahoots van Caspar Bik (klassiek, spaans en balkandans) en met het danspaar Kelsey en Jeffrey (ballroom-dancing, tango, rumba en rock and roll) een uniek jaarconcert. Waarvoor wij ook speciaal het Theater Dakota gehuurd hadden vanwege de bijzondere ambiance, die elke toeschouwer in staat stelde het concert, dat de naam "dansende" accordeons meekreeg, te zien en te horen.

2011
In 2011 (3 juli 2011) vierde het orkest het 70-jarig jubileum. Dat gebeurde onder meer met een fantastisch leuke rondvaart met d'Ooievaart, waar onze leden en donateurs de kans kregen om hun stad eens van een andere kant te zien.
2010
In 2010 traden we samen met EverLite for Hawaiians op tijdens Ut Haags Notuh Festival.
2009
In december 2009 had GCA een zeer bijzondere serie van 3 concerten samen met het musicalgezelschap van het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer: in een plezierige samenwerking met het CKC "deden" wij de musical Mamma Mia.
2007
In 2007 maakte GCA een fantastische concertreis naar Senigallia, waarbij werd deelgenomen aan het wereldberoemde internationale accordeonfestival in Castelfidardo, het mekka van de Italiaanse accordeonindustrie.
Van die reis is een afzonderlijke weblog gemaak, die u kunt zien via deze link
Grandioso Con Anima - LOOSDUINEN
19-03-20
laatst aangepast
Terug naar de inhoud